Om oss

Vi hadde lenge en drøm om å starte et helt glutenfritt bakeri og i 2012 etablerte vi Klæbu Håndbakeri AS som et familiedrevet bakeri.

Vår første befatning med cøliaki fikk vi da en av våre gutter fikk diagnosen i -99. Han var da 1,5 år gammel og hadde vært svært syk et halvt års tid. Lettelsen var stor da vi skjønte at alt som skulle til for å få en frisk gutt, var å holde han unna mat med gluten. Vi gikk i gang med baking og annen matlaging og må vel innrømme at det var ikke alt som ble spiselig den første tiden. Mye prøving og feiling, men bakekurs i regi av NCF ga oss en dytt i riktig retning. Baking ble etter hvert ikke noe problem. Ingrid ble selv bakeleder og har holdt bakekurs for NCF i Trøndelag i flere år.

På en ferietur til Gøteborg i -05 opplevde vi for første gang å komme inn i et helt glutenfritt bakeri. Det både luktet og så godt ut. Øynene var store da det gikk opp junior han at her var det bare å velge blant alle godsakene bak glassdisken! Det var et like stort øyeblikk for oss foreldre som det var for vår sønn, og det var nok her drømmen om et glutenfritt bakeri oppsto. De fleste av oss tar det for gitt at man bare kan stikke innom et sted å kjøpe seg ferskt bakverk. Slik er det ikke for cøliakere.

Drømmen gikk i oppfyllelse

Vår eldste sønn har alltid snakket om at han vil bli kokk eller baker, men sliter med all teorien som man i dag må igjennom også på yrkesfag. Å holde motivasjonen oppe var derfor en utfordring. Da vi kom over et glutenfritt bakeri til salgs på Finn.no i 2012, så vi muligheten til å slå to fluer i en smekk! For han ble det en mulighet til å lære gjennom praksis og for oss var det en drøm som gikk i oppfyllelse. Vi bestemte oss derfor for å kjøpe utstyr og oppskrifter og flytte det hjem til Klæbu.

Etter etableringen på 20 kvm i sokkeletasjen hjemme i 2012 har vi flyttet to ganger og nå fyller vi et produksjonslokale på 1100 kvm. Her produserer vi varer til butikker over hele landet.

Etterspørselen øker stadig og vi håper at så mange butikker som mulig ønsker å ta inn våre gode og smakfulle glutenfrie produkter.

Vi har også et eget utsalg som har åpent en dag i uken. Hit kommer kunder langveis fra for å kunne se, lukte, smake og handle rykende ferske bakervarer.

Ta en titt på

våre herlige bakverk

FABRIKKUTSALG

Direkte utsalg fra vårt bakeri,
hver torsdag kl 14-17

Les mer om utsalget her

FØLG OSS