Meny

Vår historie:

Vi hadde lenge en drøm om å starte et helt glutenfritt bakeri og i 2012 etablerte vi Klæbu Håndbakeri AS som et familiedrevet bakeri.

Vår første befatning med cøliaki fikk vi da en av våre gutter fikk diagnosen i -99. Han var da 1,5 år gammel og hadde vært svært syk et halvt års tid. Lettelsen var stor da vi skjønte at alt som skulle til for å få en frisk gutt, var å holde han unna mat med gluten. Vi gikk i gang med baking og annen matlaging og må vel innrømme at det var ikke alt som ble spiselig den første tiden. Mye prøving og feiling, men bakekurs i regi av NCF ga oss en dytt i riktig retning. Baking ble etter hvert ikke noe problem. Ingrid er nå selv blitt bakeleder og har holdt bakekurs for NCF i Sør Trøndelag i flere år.

På en ferietur til Gøteborg i -05 opplevde sønnen vår for første gang i sitt liv å komme inn i et glutenfritt bakeri. Han skjønte det ikke helt til å begynne med. Trodde nok vi skulle handle til oss andre og så finne noe i fryseren til han. Øynene var derfor store da det gikk opp for han at her var det han som skulle velge blant alle godsakene bak glassdisken! Det var nok et like stort øyeblikk for oss foreldre som det var for vår sønn, og det var nok her drømmen om et glutenfritt bakeri oppsto. De fleste av oss tar det for gitt at man bare kan stikke innom et sted å kjøpe seg ferskt bakverk. Slik er det ikke for cøliakere.

Vår eldste sønn Karl har alltid snakket om at han vil bli kokk eller baker, men sliter med all teorien som man i dag må igjennom også på yrkesfag. Å holde motivasjonen oppe var derfor en utfordring. Da vi kom over et glutenfritt bakeri til salgs på Finn.no i 2012, så vi muligheten til å slå to fluer i en smekk! For han blir det en mulighet til å lære gjennom praksis og for Ingrid er det en drøm som går i oppfyllelse. Vi bestemte oss derfor for å kjøpe utstyr og oppskrifter og flytte det hjem til Klæbu. Frode er en gründer med lang erfaring innen nyetablering og forretningsutvikling som tok seg av alle administrative oppgaver, samt salg og markedsføring.

Etter etableringen på 20 kvm i sokkeletasjen hjemme i 2012, flyttet vi inn i nye tilpassede lokaler i Klæbu sentrum sommeren 2014. Vi leverte da varer til 12 Bunnprisbutikker og hadde produksjonslokale på ca 60 kvm, samt eget fryselager og utsalg.

I løpet av 2015 økte omsetning og antall butikker så raskt at vi nok en gang måtte se oss om etter større lokaler. Sommeren 2016 overtok vi produksjonslokalene til Matpartner på 1100 kvm som var spesialtilpasset til vår type virksomhet.

Klæbu Håndbakeri leverer i dag glutenfrie produkter til Bunnprisbutikker i hele landet i tillegg til Coop og Norgesgruppen sine butikker i Midt-Norge. Vi har også leveranser til flere restauranter, hoteller og storkjøkken.

Sommeren 2017 deltok vi på trøndersk matfestival, hvor vi hadde over 1000 kunder innom vår stand i løpet av 3 dager.

Etterspørselen øker stadig og vi håper å kunne nå ut til flest mulig butikker over hele Norge i årene som kommer med våre gode og smakfulle glutenfrie bakervarer.

Med vennlig hilsen
Karl, Ingrid og Frode Gerhardsen